maandag

Appeltaart


Deeg:
-125 gr rietsuiker
-150 gr roomboter
-300 gr. Tarwebloem
-1 ei

Vulling:
-6 tot 8 appels
-1/2 theelepel kardamompoeder of kaneel
-geraspte schil van 1 citroen
-100 gr Abrikozenjam
-2 eetlepels rozijnen
-2 eetlepels amandelschilfers

De boter in kleine blokjes snijden. Alle ingrediënten samen doen in een schaal en goed kneden tot een bal. Daarna een stukje huishoudfolie eromheen doen en een ½ uur in de koelkast bewaren.

In de tussentijd kan je de vulling maken. Snijdt de appels in blokjes. Meng de vulling in een kom.

Verwarm de oven op 180 graden.

Pak een deegvorm (ca. 24 m) en rol het deeg uit met een deegroller (gebruik 2/3 van het deeg). Smeer boter in de bakvorm en leg het deeg in de vorm. Maak van het deeg de bodem en rand. Doe daarna de vulling in de bakvorm en gebruik het laatste deeg (1/3) om de bovenkant te maken.

Bak de taart in de oven voor ca. 60 minuten op 180 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten